Zrychlujeme

Rostoucí využívání ICT techniky na naší škole a zároveň postupná větší orientace na cloudové služby (zejména Office 365) s sebou přineslo i větší nároky na internetové připojení školy. Jsme proto rádi, že se nám na sklonku kalendářního roku podařilo dojednat výrazné navýšení konektivity.

Původní symetrická rychlost internetu 80/80 Mbit/s pro naši školu ještě nedávno působila jako dostatečná. Přibývající množství školních i žákovských zařízení, které se o tuto rychlost dělí, a zároveň pandemické okolnosti, které urychlily přechod ke cloudovým službám (Teams, OneDrive, online aplikace Office apod.), způsobily, že se tuto konektivitu dařilo čím dál častěji zcela využít, což logicky vedlo ke zpomalení všech internetových služeb.

S poskytovatelem internetu, společností PODA, se nám s platností od začátku prosince podařilo dojednat navýšení rychlosti na více jak dvojnásobnou – konkrétně 200/200 Mbit/s. Věříme, že tato rychlost nejen umožní rychlejší připojení školních počítačů, ale zároveň i zpříjemní žákům přestávkové surfování přes školní WiFi.