Stáž v kanceláři europoslance Ondřeje Kovaříka

V pondělí 6.listopadu jsem zahájil stáž v kanceláři europoslance Ondřeje Kovaříka a od té doby mám možnost pozorovat rozmanitost tohoto prostředí, které zatím shledávám jako velmi zajímavé a perspektivní. Pracovní doba je oficiálně stanovena od devíti do šesti, ale ve skutečnosti se moc nedodržuje. Třeba kolegyně teď v týdnu přišla do parlamentu už ve sedm hodin ráno a domů šla až krátce před půlnocí.  

Náplň mé práce zatím tvořilo mnoho odlišných úkolů, jako například připravování postů na sociální sítě, pomoc s přípravou akcí a návštěv pana poslance, dohledávání informací ze záznamů schůzek výborů, zápis o tom, jak a proč pan poslanec hlasoval, na stránky Evropského parlamentu. Často jsem také pomáhal při psaní tiskové zprávy nebo článku do novin.

Minulý týden také proběhlo plenární zasedání. Byla projednávána řada důležitých témat, včetně přijetí Euro 7 a vyhlášení humanitárního příměří v pásmu Gazy. Být přítomen při těchto debatách mi umožnilo získat hlubší porozumění procesu tvorby legislativy a rozhodování na evropské úrovni.

    Tomáš Stráník, 4.A