Okresní kolo biologické olympiády na litomyšlském gymnáziu

Další ročník okresních kol biologické olympiády v kategoriích C a D se už podeváté uskutečnil na půdě Gymnázia Aloise Jiráska v Litomyšli, kde s organizací pomáhají zaměstnanci i žáci školy. Jsme rádi, že i tentokrát zaznívaly pochvalné komentáře kvitující dobrou připravenost a hladký průběh soutěže. Ještě více nás však těší přetrvávající zájem žáků o biologickou olympiádu, která patří k nejtěžším soutěžím pro svůj velmi široký a komplexní záběr.
Poslední dobou jsme si zvykli, že nejlepší biologové přijíždí z Poličska. V kategorii C (8. a 9. ročníky ZŠ a odpovídající ročníky víceletých gymnázií) se okresní kolo konalo 19. 4. 2023 a vítězství z loňska obhájila Linda Melišíková ze ZŠ Pomezí. Stříbro získal Vratislav Laška z Masarykovy ZŠ Polička, jenž byl loni třetí v mladší kategorii D a z loňské druhé pozice nyní sesadil letos bronzového Matěje Grundlocha z gymnázia Polička. Domácí Elen Klusáčkové patří bramborová madaile, když jí třetí místo uniklo o jediný bod (více zde).
V kategorii D (6. a 7. ročníky ZŠ a odpovídající ročníky víceletých gymnázií) se okresní kolo konalo 30. 3. 2023 a všechna medailová místa obsadily (jak jinak) školy z Poličky: 1. Adéla Nguyen, 2. Jonáš Grundloch, oba z gymnázia Polička, 3. Adéla Fliedrová z Masarykovy ZŠ Polička. Pořadatelské Gymnázium A. Jiráska na „medaili“ už několik let čeká, nicméně krásné páté místo Marušky Kašparové určitě potěší (vice zde).

Dokumenty

kat. C.jpg Stáhnout