Obhajoby ročníkových prací jsou za námi

Týden 23. - 27. ledna 2023 se zapsal do historie školy velkým písmem. Patřil bezesporu k velmi náročným. A to jak z pohledu studentů, tak i pedagogů. Kromě standardního uzavírání známek a klasifikační porady se nám přiblížila finalizace ročníkových prací studentů třetích ročníků. Obhajoby probíhaly od pondělí do čtvrtka, a to podle toho, zda práce spadala do humanitních či přírodovědných oborů. Spolu s nimi ještě probíhalo paralelně školní kolo obhajob projektů z nižšího GAJ, které se tímto nominovaly též do okresního kola Vědy a techniky, jež proběhne už 8. února 2023 v Lanškrouně. Letošní účast bude patrně rekordní, protože zejména u nižších ročníků roste zájem o tuto soutěž i mimo třídu sekundu, z které se soutěžící obvykle rekrutovali.

V Lanškrouně nás bude reprezentovat 29 studentů z nižšího gymnázia v 18 projektech. Z vyššího gymnázia se soutěže zúčastní 28 přírodovědně-technických projektů a 3 humanitní.

Kvalita prací je sice jako každý rok proměnlivá, ale i letos nám již zvídavě vykukují některá mimořádně zajímavá témata nad hladinu průměru.